Strada Avionului, nr.3, Bl. 5 C, Et P, Ap.13 interfon 13.Cod Postal: 014331 , sectorul 1, Bucuresti

Luni - Sambata: 09.00 AM - 19.00 PM

TRENDUL EVOLUTIV AL PIETEI IMOBILIARE PE ANUL 2017!

Agentie Imobiliara Bucuresti si Ilfov > Blog > Blog Listing > TRENDUL EVOLUTIV AL PIETEI IMOBILIARE PE ANUL 2017!

TRENDUL EVOLUTIV AL PIETEI IMOBILIARE PE ANUL 2017!

Imobiliare

Piata imobiliara zona Bucuresti Centru-Nord.

Segmentul de imobiliare pe anul 2017 asa cum am prevazut si la sfarsitul anului 2016, este in ascensiune.

In urma actualizarilor din baza noastra de date in lunile ianuarie si februarie, apartamentele din Capitala s-au scumpit, per ansamblu, cu 1,4%, de la 1.141 de euro pe metru patrat util, pana la 1.157 de euro pe metru patrat; cea din urma valoare indica un plus de 9,8% fata de aceeasi perioada din 2016 – cand vanzatorii solicitau, in medie, 1.054 de euro pe metru patrat.

Cetatenii din Romania, prefera sa isi achizitioneze o locuinta prin credit bancar sau apeland la programul Prima Casa deoarece  pretul unei chirii pe luna ajunge uneori cat plata ratei unei banci creditoare.

Schimbari majore sunt si in programul Prima Casa. Guvernul propune pentru 2017 un plafon al garantiilor de numai 2,5 miliarde de lei.  Daca pana acum statul garanta 50% din totalul creditului indiferent de tipul de locuinta, mai nou Ministerul Finantelor isi propune sa favorizeze locuintele noi si sa scada la 40% garantia acordata pentru imobile vechi.

Si pe segmentul birouri/spatii comerciale preturile au crescut datorita faptului ca oferta este mai mica decat cererea; astfel ca investitorii si dezvoltatorii se orienteaza spre construirea de noi cladiri in zone cu bune si cat mai aproape de mijloacele de transport in comun.

O alta zona ce va fi dezvoltata, va fi pe linia magistralei 6 de metrou care va lega Gara de Nord si aeroportul Otopeni planificata sa inceapa in 2017.

Nici piata de case/vile nu a fost de neglijat, astfel ca si acest segment a cunoscut o crestere intre 1-5%, datorita ofertei scazute mai ales in zona de Nord.

Pe segmentul inchirieri, piata ramane relativ constanta, o usoara crestere o va cunoaste segmentul de 700E – 1500E deoarece  tot mai multi romani au inceput sa-si permita astfel de chirii datorita dezvoltarii afacerilor din Capitala, mai ales pe zona de Nord si Central al Bucurestiului.

Share:

Leave Your Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »