Strada Avionului, nr.3, Bl. 5 C, Et P, Ap.13 interfon 13.Cod Postal: 014331 , sectorul 1, Bucuresti

Luni - Sambata: 09.00 AM - 19.00 PM

PROIECT DE CASA ECOLOGICA, LOCUL 2 IN LUME PENTRU EFICIENTA ENERGETICA!

Agentie Imobiliara Bucuresti si Ilfov > Blog > Blog Listing > PROIECT DE CASA ECOLOGICA, LOCUL 2 IN LUME PENTRU EFICIENTA ENERGETICA!

PROIECT DE CASA ECOLOGICA, LOCUL 2 IN LUME PENTRU EFICIENTA ENERGETICA!

casa ecologica

Proiect casa ecologica doar din materiale ecologice.

Un nou concept de casa realizat numai din materiale ecologice, poarta denumirea de Prispa.

Acest proiect a luat locul 2 in lume pentru eficienta energetica, fiind pentru prima data cand Romania a participat la un astfel de concurs.

Casa este realizata in intregime din: lemn, paie si lut.

Cum se construieste:

Se toarna o fundatie din beton, acesta este singurul material care nu este ecologic. Peste fundatie, se face o structura de lemn, bineinteles, tratata cu tot ce trebuie si ignifugata. Apoi, balotii de paie compactati, in straturi foarte groase, stivuiti, ca sa imbrace structura din lemn. Peste ei, la exterior, se pu cinci straturi de tencuiala de lut. Peretii din interior sunt facuti din trei straturi de chirpici si tencuiti cu lut.

La toate acestea, se adauga acoperisul, care este, de asemenea, cu totul deosebit: Podul se inveleste cu lemn sustinut de grinzi groase; peste lemn se pun baloti de paie compactati, iar la final se inveleste cu o membrana speciala asemanatoare celor din care sunt confectionate piscinele, insa mult mai rezistenta. Peste membrana se adauga pamant. Astfel poti amenaja acoperisul  incat sa ai o terasa plina de verdeata si flori.  Ferestrele sa fie cat mai mari pentru ca locuinta sa beneficieze de lumina naturala pe intreaga zi.

O astfel de casa poate ajunge la costuri incepand de la aproximativ 30.000E, depinde de suprafata si dorintele clientului.

Share:

Leave Your Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »