Strada Avionului, nr.3, Bl. 5 C, Et P, Ap.13 interfon 13.Cod Postal: 014331 , sectorul 1, Bucuresti

Luni - Sambata: 09.00 AM - 19.00 PM

Perspectivele segmentului imobililiar pe 2018

Agentie Imobiliara Bucuresti si Ilfov > Blog > Blog Listing > Perspectivele segmentului imobililiar pe 2018

Perspectivele segmentului imobililiar pe 2018

piata imobiliara 2018

Anul in curs indica perspective pozitive pentru zona imobiliara care are tedinte din ce in ce mai puternice de revenire dupa recesiunea indelungata. In 2017, dezvoltatorii, vanzatorii, bancile si cei ce achizitioneaza au inceput sa se orienteze catre o situatie de echilibru, avantajoasa pentru toate tipurile de implicare in piata imobiliara.

O contributie importanta la dezvoltarea vanzarilor l-a avut programul Prima Casa, a carui utilitate s-a demonstrat din plin, mai ales in orasile importante din Romania, unde zona economica asigura conditiile pentru contractarea si sustinerea unui credit imobiliar.

Trendul de ridicare din imobiliare se efectueaza la nivel global, cei drept, diferit in funcție de tara sau chiar de oras, dar exista si sustin trecerea de la faza de supravietuire, la un trend sustenabil care, pentru cei mai abili dezvoltatori din piata poate crea oportunitati interesante si, in acelasi timp, vandabile. Firmele internationale de consultanta imobiliara lanseaza previziuni unanime de crestere pentru 2018 pe toate nisele pietei imobiliare, mai ales pe zona proprietatilor medii si de lux.

Cu toate aceste previziuni, piata arata indicii clare ale unei reveniri importante. Chiar daca ritmul este lent, este mult sub cel din perioada de maximizare dezvoltare,  trendul pietelor arata un semn pozitiv. Unele dintre aspectele care contribuie la un climat favorabil dezvoltarii business-urilor in imobiliare sunt:

  • Tend ascendent a preturilor. Dupa cinci ani de scaderi, valoarea proprietăților imobiliare, cel puțin a celor din nisa rezidentiala, arata o crestere buna.
  • Echilibrul dintre cerere si oferta. Cu toate ca nu este un echilibru foarte perfect, ne apropiem de o stare de normalitate. Dupa cum spun mari brokeri imobiliari din Romania, s-a contatat o micsorare a interesului pentru locuintele mai ieftine, in detrimentul celor mai scumpe sau de lux, dar in limita banilor acoperite de programul Prima Casa.
  • Redezvoltarea constructiilor. Odata cu dezvoltarea cererilor, revine dorinta investitionala al dezvoltatorilor care isi reiau proiectele demarate in anii trecuti sau vin cu noi alternative pentru beneficiar.

Cu toate ca daca preturile sunt intr-un trend de crestere, 2018 se vrea a fi un an bun pentru tranzacțiile imobiliare.

Share:

Leave Your Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »