Strada Avionului, nr.3, Bl. 5 C, Et P, Ap.13 interfon 13.Cod Postal: 014331 , sectorul 1, Bucuresti

Luni - Sambata: 09.00 AM - 19.00 PM

CE TREBUIE SA STI CAND PURCEZI LA CUMPARARE IMOBIL!

Agentie Imobiliara Bucuresti si Ilfov > Blog > Blog Listing > CE TREBUIE SA STI CAND PURCEZI LA CUMPARARE IMOBIL!

CE TREBUIE SA STI CAND PURCEZI LA CUMPARARE IMOBIL!

cumparare imobil

Cumparare imobil-agentie imobiliarea sau va ocupati dumneavoastra

O alegere importantă pe care trebuie să o faceti în momentul în care vă hotărâţi să acţionaţi şi să purcedeti o cumparare de imobil,este modul în care veţi face acest lucru.

Concret, veţi avea de ales între două posibilităţi: să vă ocupaţi dumneavoastră de tot procesul sau să lucraţi cu o agentie imobiliara Bucuresti sau din tara.

Dacă decideţi să căutaţi pe cont propriu, trebuie să luaţi în considerare că acest lucru presupune timp, răbdare şi nervi de oţel. De asemenea să vă resemnaţi cu idea că cele mai multe imobile scoase la vânzare sunt promovate prin intermediul agenţiilor care au ca activitate principală tocmai acest lucru.

Dacă decideţi să lucraţi cu o agenţie imobiliară cu experienţă in domeniu, trebuie să ştiţi că orice agentie imobiliara serioasa doreşte să îşi păstreze reputaţia şi să câştige clienţi noi în urma recomandărilor pe care le veţi acorda.

Nu trebuie să vă impacientaţi în momentul în care vi se propune  să semnaţi un contract de prestari servicii, prin care este specificat că nu puteţi achiziţiona imobilele prezentate de agenţie, eliminând-o pe aceasta şi încheind tranzacţia direct cu proprietarul. Dacă analizaţi obiectiv, demersul este unul firesc prin care agenţia imobiliară îşi protejează interesele şi munca colaboratorilor săi. Un consultant imobiliar vă dă acces la proprietăţi care se află în baza de date la care este probabil să nu puteţi ajunge prin mijloacele proprii.

Aţi vizitat mai multe locuinţe si credeţi că aţi găsit casa visurilor dumneavoastră? Ultimele verificări sunt vitale şi necesită atenţie deosebită înainte de a lua decizia finală: partea juridică, negocierea preţului final, verificarea utilităţilor.

Este util să verificaţi cu atenţie:

  • Valabilitatea şi corectitudinea actelor originale- acest lucru este facut pentru dvs. de catre agentia imobiliara care verifica actele atat prin departamentul sau juridic cat si cu ajutorul unui notar sau avocat, atunci cand situatia o cere)
  • Intabularea
  • Existenţa unor litigii (partaj, succesiuni etc.)

Vizitaţi proprietatea de mai multe ori, la diferite ore, atât pe zi cât şi noaptea, pentru a avea o idee asupra nivelului poluării fonice (vecini, trenuri, maşini de mare tonaj, avioane etc.), asupra felului în care este iluminata zona sau  să vedeţi dacă vă simţiţi în siguranţă.

Dacă sunteţi în continuare satisfăcut de această locuinţă, tot ce vă rămâne de făcut este să cădeţi de acord asupra preţului şi să parafaţi actele.

De îndată ce aţi găsit proprietatea care satisface criteriile dumneavoastră, primul pas care trebuie făcut este să aflaţi valoarea sa reală în piaţă. În această situaţie, consultantul imobiliar vă poate ajuta pentru că va şti cu siguranţă dacă preţul imobilului se află sau nu în concordanţa cu preţurile practicate pe piaţa imobiliară.

Este bine sa fiti de fiecare data reprezentat in negociere de catre consultantul imobiliar care v-a ajutat sa gasiti locatia dorita. Pe langa faptul ca o cunoaste mai bine, practic aveti un mare sprijin din partea cuiva care doreste sa va ajute, care va ajuta cu preturi de piata in zona si se foloseste de experienta sa, intrucat este familiarizat cu aceasta situatie.

De multe ori un consultant imobiliar bun va poate debloca din situatii care par sa nu duca la niciun rezultat.

Discutati deschis cu consultantul inainte de inceperea negocierilor si ajutati-l cu informatii care sa-l poata ajuta sa va reprezinte interesele cat mai bine. Practic cu cat intelege mai bine nevoile dvs., limitele financiare, de timp pana la care puteti merge, cu atat poate sa va ajute mai mult.

Ati agreat pretul cu proprietarul imobilului.

Puteti incheia un antecontract notarial prin care dati un avans proprietarului, pentru a va asigura ca dvs. veti fi cumparatorul (mai ales in cazul in care nu aveti disponibili toti banii necesari achizitiei  si aveti nevoie de un ragaz pentru a completa suma agreata), sau daca nu exista alte impedimente puteti fixa direct ziua semnarii contractului de vanzare-cumparare la notariat.

Cereti consultantului imobiliar sa va comunice cuantumul taxelor notariale si costurilor inscrierii proprietatii pe numele dvs. in cartea funciara pentru a include aceste sume in bugetul dvs. De obicei acestea se platesc la notariat in ziua tranzactiei si trebuie sa aveti acesi bani cash cu dvs sau sa faceti la notariat dovada platii lor prin banca.

Vanzatorul va plati si el in momentul vanzarii impozitul datorat statului pentru aceasta vanzare. In cazul in care vanzatorul este persoana juridica, este importanta clarificarea aspectului TVA.

Ati semnat si sunteti proaspatul proprietar la imobilului / terenului mult visat.

FELICITARI!!!

Cativa ultimi pasi nu trebuie uitati:

– Inregistrarea dvs. ca nou proprietar la administratia financiara din raza teritoriului unde se afla locatia achizitionata, nu mai tarziu de 30 zile.

– Trecerea utilitatilor de pe numele fostului proprietar pe numele dvs.

– In 1-2 saptamani, notariatul unde s-au perfectat actele va va furniza si noua intabulare care stipuleaza ca sunteti noul proprietar al locatiei visate.

Share:

Leave Your Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »